home Meny
  • checkFRAKT 69,-
  • checkFRI FRAKT OVER 600,-
  • check30 DAGER ÅPENT KJØP
  • checkGRATIS RETUR
Hvordan velge riktig stretchbukse

Hvordan velge riktig stretchbukse

Har du opplevd at stretchbuksen din mister elastisiteten og ikke sitter så godt som den gjorde da du kjøpte den? Vi gir deg 5 tips som du bør lese før du kjøper et par av det som kommer til å bli dine favorittbukser.

1. Ta utgangspunkt i størrelsen du vanligvis bruker

En stretchbukse inneholder fra 2-7 % elastisitet, og oppleves som bevegelig og myk å ha på. For å finne ut hvilken størrelse du skal ha, bør du vite hvilken størrelse du vanligvis bruker i bukser uten elastikk. Dersom stretchbuksen inneholder mer enn 5 % elastikk, anbefaler vi at du går ned en størrelse sammenlignet med hva du vanligvis bruker.

2. Pass på at den ikke sitter for stramt

Bukser med stretch har den fordelen at stoffet tilpasser seg dine former og er svært behagelig å ha på seg. Noen butikker anbefaler derfor at du bør kjøpe en bukse flere størrelser mindre enn du vanligvis bruker, dersom buksen har mye stretch.

- Dette gir dessverre ikke ønsket resultat, forteller daglig leder i Floyd.no, Guro Forseth Smith.

- Hvis du ser for deg en hårstrikk som strekkes over lengre tid, vil strikkens elastiske egenskaper avta og bli «utstrukket». Det samme gjelder for bukser med stretch. Buksen blir til slutt slapp i strikken.

Hun forteller at det er mange misforståelser omkring buksestørrelser og bukser med stretch.

- Mange kjøper for små størrelser og ser på de elastiske buksene som et hold-in plagg. Da blir passformen på buksen ødelagt.

Det er riktig at stretchbukser skal sitte godt på. Det er imidlertid ikke flatterende å presse seg inn i en alt for liten buksestørrelse. Da ser du gjerne større ut enn du egentlig er, fordi stoffet blir dradd ut mer enn det skal og stoffet kan legge seg i horisontale folder.

3. Velg mengden stretch som passer deg best

En stretchbukse er ikke lenger bare en stretchbukse. Fra Floyd by Smith får du nå et stort utvalg kvaliteter med stretch. Les mer om det i vår bukseguide.

En bukse med kvaliteten 180a har 7% stretch og føles superbehagelig på – nesten som en tights – og er favoritten til mange! Det er allikevel ikke alle som trives i en bukse med så mye stretch da dette ikke gir hold-in effekten som mange ser etter. Da kan en stretchbukse i kvaliteten 268 være riktig valg! Igjen – prøv deg fram til din favoritt!

4. «Behandle meg varsomt»

En stretchbukse inneholder mer elastikk (strikk) enn en vanlig bomullsbukse, og på grunn av dette må du vaske og behandle den skånsomt. En stretchbukse bør vaskes på vrangen, i kaldt vann, med minst mulig såpe, uten skyllemiddel, og tørkes i romtemperatur. Buksen skal ikke strykes. Hovedårsaken til at man skal behandle den varsomt, er at strikktrådene slites unødig og kan ryke dersom de eksponeres for såpe eller høy varme.

5. Snu deg aldri tilbake!

Dersom du følger våre anbefalinger i forhold til valg av størrelse og modell, og i tillegg behandler stretchbuksen varsomt – vil du aldri snu deg tilbake. En bukse uten stretch vil aldri oppleves like komfortabel eller gi tilsvarende passform. En stretchbukse omfavner formene dine og vil alltid føles behagelig å ha på seg.


Les mer

Bukser med høyt liv
Den perfekte buksen!
Invester i jakke fra Svea
KJOLEGUIDE: Velg riktig kjole til din fasong

Instagram

© 2018 FLOYD.no, Bentsrudveien 11, 3083 Holmestrand. Org. nr. 921185952 MVA