home Meny

Hvilke farger kler jeg?

Vi ender ofte opp med en garderobe i såkalte ”safe” farger, men vet du egentlig hvilke farger som passer hudtonen, øynene og hårfargen din? På samme måte som vi bevisst kjøper plagg ut i fra hva vi ønsker å fremheve eller skjule ved egen fasong, er det også mulig å fremheve våre egne farger. Vi gir deg noen tips på hvilke farger du kler, men husk at det viktigste er at du går i noe du føler deg fin i. hvilke farger du kler

Blondt hår og blå øyne hvilke farger du kler

Er du lys i trekkene kan huden din fort fremstå gusten om du kler deg i grått eller kalde jordfarger. Kle deg i plagg som matcher øyenfargen din for å fremheve trekkene dine. Dette vil få øynene dine til å poppe! Kvinner med blå øyne kler derfor veldig godt den såkalte denim-on-denim stylingen.

Kontrastfarger er også viktig når man skal fremheve hudtoner og hårfarger. Er du blondine er et helsvart antrekk svært kledelig, i motsetning til en kvinne med sort hår og mørke øyne, hvor trekkene ofte blir blass i et tilsvarende antrekk. Sterke farger er også svært kledelig til kvinner med blonde trekk. Husk at du selvfølgelig kan gå med en grå genser, selv om du har lyst hår og blå øyne. Det viktigste er at du kan triksene, så du unngår å fremstå gusten og fargeløs. Redningen kan være alt fra et fargerikt skjerf i håret, eller en rød leppestift.

Rødhåret med lys hud – blå eller grønne øynehvilke farger du kler

Mange rødhårede unngår rust eller oransje farger når de shopper. Dette er forståelig da rødhårede har sterke trekk, og disse kan fremstå utvasket kombinert med slike farger. Allikevel skal du ikke styre unna rødetoner bare fordi du har en lysere hudtone og rød manke. Dypere toner av fargen som burgunder er rålekkert til disse trekkene. Her er det igjen viktig og spille på lag med effekten av kontraster. I dette tilfellet får kaldere fargetrekk et boost om de kombineres med dypere og varmere farger.

Rødhårede kan også få et mer utvasket uttrykk om de kler seg i svake pastelltoner. Generelt vil dype farger som varme bruntoner, burgunder eller flaskegrønt fremheve en rød manke og gi sartere hud mer glød.

Mørkt brunt eller sort hår, og mørkere hudtonerhvilke farger du kler

Få mørkere hår og øyne til å skinne ved hjelp av litt sterkere farger som korall, klar lilla og gult. Jo mørkere hudtone du har, jo mer kan du dra på med såkalte knallfarger. Kombinerer du en mørkere hudtone med lysere høsttoner som beige eller jordfarger vil du oppleve at hudtonen din fremstår mer gusten.

Har du blå øyne, men mørkt hår er varme høsttoner som kamel, olivengrønt, samt lysere kremtoner farger som kan fremme din naturlige glød. Husk også øyenfarge-trikset her, og spill på blånyanser om du har blå øyne. Har du brune øyne blir du nydelig i en kamelfarget kåpe. hvilke farger du kler

Grått hår

For en tid tilbake skulle alt grått hår farges og skjules, men nå er det trendy å la den grå manken gro. Allikevel kan grått hår fort bli hardt, og man kan rett og slett oppfattes grå både i hud og uttrykk, om man ikke velger å kler seg litt sprekt. Man bør derfor unngå kombinasjonen grått hår og grå plagg. Har du grått hår kan knallfarger blir for hardt, så dusere fargetoner og pasteller anbefales. hvilke farger du kler

Velg derfor en pastell strikkegenser istedenfor en grå eller svart, når du investerer i garderobeklassikeren.

Tre gode tips:

Husk at det er plaggene nærmest ansiktet, som har mest effekt i kombinasjon med hud, hår og øyenfarge, så start her når du leker med de nye triksene i guiden.

Det blir ofte sagt at alle kler svart, noe som til dels er sant. Er du glad i mørke antrekk, men synes det blir litt hard med helsvart? Bytt ut èn av plaggene til marineblått og du vil endre hele uttrykket!

Sminke og tilbehør har tilsvarende effekt som fargene man kler seg i, og er derfor viktige elementer å ta i betraktning før man sier nei eller ja til en look.

© 2019 FLOYD.no, Bentsrudveien 11, 3083 Holmestrand. Org. nr. 921185952 MVA