home Meny

Kvinnen bak Floyd.no

Hemmeligheten bak en av Norges mest suksessfulle nettbutikker Floyd.no er Guro Forseth Smith - et fyrverkeri av en driftig forretningskvinne!

/ Av Cecilie Mevatne

Det er ikke tilfeldig at Floyd.no er blitt tatt i mot med åpne armer av kvinner i alle aldre både i bygd og by. Bak roret sitter nemlig en uhyre dyktig leder som har brettet opp ermene i motebransjen siden første møte med arbeidslivet i den lokale skobutikken i Molde, under arbeidsuken på ungdomsskolen. Kanskje er hemmeligheten til Guro sin suksess at hun aldri har vært redd for å ta i et tak, men rett å slett elsker å jobbe. For arbeidstimer har det vært mange av både i ungdomstiden, studietiden, og i de heller utfordrende jobbene denne driftige damen høstet etter studiene på BI. Du vet at du har møtt en kvinne som vet å drive butikk når hun uten å blunke forteller deg at hun har beholdt lønningsslippene fra hennes første jobb, til den dag i dag.

Noe av det som gjør meg nysgjerrig på damen bak Floyd.no, er hvordan en kvinne som virker så karrierebevisst, samt elsker resultater havnet i Holmestrand. Det er for all del ikke noe galt med Holmestrand, men det er ikke en storby som Oslo, eller London. Vårt første møte er på et fotoopptak for Floyd i et studio i hovedstaden, hvor Guro møter meg med et smil iført trendy skinnbukser, og en lekker genser. Denne grytidlige morgenen gir hun instrukser til alle involverte, tar lunsjbestilling, samt pakker ut av en bil fullastet med klær. Jeg kan ikke annet enn å tenke ”For en dame”. Dette er en kvinne man blir inspirert av å være på jobb med. Når jeg senere intervjuer henne, og hun nevner at hun er litt propell nikker jeg samtykkende. En dame med mer energi, kreativitet og ett ekstra gir, skal man lete lenge etter. At hun vet akkurat hvordan hun vil ha det, er noe som også kommer tydelig frem når jeg står på fotoopptak med henne denne Oslo morgenen. Ivrig dirigerer hun retningen kampanjen skal ta.

Hennes lidenskap for mote viser at Floyd.no ikke er første jobben Guro har hatt i motebransjen. Jeg spør om CV´ en hennes; hun forteller meg om analytiker jobben hun startet i mens hun enda gikk på BI, jobben som analysesjef i P4 Radio Hele Norge, dag og natt jobbingen i mediebyrå, samt drømmejobben i H&M; der hun jobbet som kommunikasjonsansvarlig for reklame og PR i Norge. Det er tydelig at karrierekvinnen aldri hadde planer om å gi opp drømmejobben eller Oslo-livet. Allikevel hadde universet en annen karriereplan for Guro da førstemann kom til verden, og det rett og slett ikke fantes barnehageplass i mils omkrets av hovedstaden. Siden det nok er flere enn meg som har fått antrekket reddet ved hjelp av noen tastetrykk på Floyd.no i lunsjpausen, er dette vendepunktet i Guro sin karriere noe vi alle kan være glad for. Tro derimot aldri at Floyd.no sjefen gir opp uten kamp. Jeg har allerede notert meg på blokken at hun er en dame som aldri gir opp, er sta og målrettet. Derfor trekker jeg litt på smilebåndet når hun forteller meg om hvordan hun trillet rundt i Oslo med førstemann i vognen, for å banke på 100 barnehagedører med søknader under armen, i håp om barnehageplass. Dette er en leder som har lært at livet ikke består av å skli inn på bananskall, man må være en ”fighter” på alle plan.

For det kan jo høres glamorøst ut at Guro bare kunne flytte til Holmestrand, og begynne i familiebedriften Floyd. Der gjorde hun ulike oppgaver innenfor innkjøp og butikkdrift før hun spurte om å få bygge nettbutikk for bedriften. Hun skapte deretter sin egen arbeidsplass, eller rettere sagt hun skapte nettbutikken Floyd.no. En nettbutikk som skulle bli en av Norges mest spennende plattformer for moteinteresserte kvinner i alle aldre og fasonger. Hos Floyd.no finner man selvfølgelig de klassiske favorittene Floyd allerede er kjent for. Allikevel kan vi takke Guro sitt trente øye for alle de andre rå og trendy merkene som nå finnes i nettbutikken. Disse statement-plaggene, it-skoene eller tilbehøret som utgjør det lille ekstra er skatter denne motebevisste damen har funnet i jungelen av trender, og merker som finnes på messer i inn og utland. Nettbutikken som i dag drives fra et 1000 kvm kontor og lager med 19 ansatte, ble til på 10 kvm. Disse 10 kvm hadde et pakkebord, en pc, et stativ med kleshengere, og en dame med store ambisjoner. Billedtakning, pakking, utsendelse av varer, samt det å finne nøkkelen til optimalisering av nettbutikken var ene og alene Guro sin jobb. Når jeg klikker inn på nettbutikken i dag er det lett for mitt trente stylist-øye å se hvilke enestående utvalget av trender, stiler og brukervennlighet Floyd.no universet har. Allikevel er det først når jeg går inn døren til Floyd.no kontoret, at jeg ser hele bildet av hva dette rivjernet av en dame har fått til; fra krampaktige 10 kvm til et moteunivers hvor hele Norge nå kan bli inspirert og handle sine garderobefavoritter.

Floyd.no sin lokaler har fotostudio, utallige smil og hyller på hyller med varer. Men det som slår meg etter å ha vært her en dag er hvor lidenskapelig og imøtekommende alle som jobber hos Floyd.no er. Det kan virke som alle elsker jobben sin her, det er nesten som man vil levere inn CV’ en sin, og begynne å pendle til Holmestrand hver dag. Jeg synes dette er ganske interessant, med tanke på at sjefen elsker å jobbe, og gjerne jobber døgnet rundt? Hvordan har hun klart å skape en kultur som er langt fra en gjeng med overarbeidede mennesker, men heller en utrolig fin blanding av folk som ser ut til å elske å være på jobb? Hun sier at hun aldri har prøvd å påføre sine ansatte sin egen holdning til jobbing, men har fokus på at de skal ha balanse.

"Det er kontrastene i livet som gjør det spennende!"

Spørsmålet som vi alle spør oss når vi ser timeplanen, ambisjonene og hva karrierekvinner oppnår er hvordan deres eget privatliv er. Guro overbeviser meg om at det går helt fint å kombinere karriere og sjefsrollen med familieliv. ” Det er kontrastene i livet som gjør det spennende”, sier hun. Jeg kan være oppe hele natten med et barn med omgangssyke, men neste morgen henter jeg modeller for Floyd.no sin kampanjeshoot på togstasjonen. Barna er selvfølgelig alltid hovedprioritering min. Selv om jeg jobber før jeg lager frokost til barna, og etter leggetid er jeg også hun som sover i gymsal på turneringer, står i kiosken på idrettsstevner, og ser på skoleforestillingene til barna mine. Det er fult mulig å være tilstede både som trebarnsmor og karrierekvinne, men det gjør at jeg har mindre tid til å være sosial enn hva jeg var før. For tilstede i alle ledd er noe av det første som slår meg  når jeg besøker lokalene til Floyd.no i Holmestrand. Til vanlig når jeg skal gjøre en jobb for et selskap er det aldri sjefen som plukker meg opp på togstasjonen. Det skjer derimot når jeg kommer til Holmestrand for frilansoppdrag. Der sitter Guro og venter på meg med en rykende kopp kaffe. Det er tydelig at dette er kulturen over hele linjen hos Floyd.no – kontordøren til Guro er alltid åpen.

Og selv om nettbutikken allerede har ekspandert stopper ikke Floyd.no, eller ambisjonene til en karrierekvinne som Guro her. Fornøyde kunder betyr nemlig alt for Floyd.no familien. Her legges det stolthet i å yte personlig kundeservice, ha gode priser og selvfølgelig gi kundene det beste innen mote, noe de lover også vil være hovedprioriteringen selv om de forsetter å vokse. For mer merker skal inn, hele 15 nye merker lover Guro at vi skal se i nettbutikken i 2019.  Videre forteller hun meg hvordan hun ofte i driften av Floyd.no tenker tilbake på den første jobben sin; i skobutikken i Molde. I skobutikken hjalp hun kunden med å finne de perfekte skoene, men først måtte hun ta seg tid til å snakke med kunden, for å få forståelse av hva de lette etter. Det er først når man vet hva kunden leter etter at man kan gi kunden relevante forslag fortsetter Guro. Det er i denne situasjonen jeg trives best; kremmeren som elsker at kunder går ut døren med et smil, sier hun. Og det er det vel akkurat det Guro har klart med Floyd.no; å bli kjent med kunden, finne varene kunden leter etter, samt gi oss favorittantrekket uansett alder og stil; 365 dager i året. Selvfølgelig blir det smil av det.

Oppdag mer av FLOYDs moteunivers

   

FLOYD.no – Klær, sko og tilbehør på nett – Footer | FLOYD.no

     

FØLG OSS PÅ SOSIALE MEDIER

     

10% PÅ NESTE KJØP?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter og tilbud i innboksen

10% PÅ NESTE KJØP?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og motta nyheter og tilbud i innboksen

Vår kundeservice er åpen mandag – fredag 09.00 til 16.00. Vi svarer på din henvendelse så raskt vi kan, i de fleste tilfeller innen 24 timer. Dersom din henvendelse haster anbefaler vi å ringe i åpningstiden.

På grunn av situasjonen med Coronaviruset har vi for øyeblikket redusert bemanning. Svartid på epost kan derfor være noe lengre. Hvis din henvendelse haster, ta kontakt på telefon.


FLOYD.no er en norsk nettbutikk med hovedkontor og lager i Holmestrand. Her finner du et bredt og spennende utvalg fra over 40 kjente merkevarer innen klærsko og tilbehør. Hos oss får du personlig service, rask levering med Posten eller Helthjem, og sikker betaling med Klarna eller Vipps.

               

          

 

FLOYD.no er en norsk nettbutikk med hovedkontor og lager i Holmestrand. Her finner du et bredt og spennende utvalg fra over 40 kjente merkevarer innen klærsko og tilbehør. Hos oss får du personlig service, rask levering med Posten eller Helthjem, og sikker betaling med Klarna eller Vipps.

                              

 

B2B    |    Logg inn

© 2019 FLOYD.no, Bentsrudveien 11, 3083 Holmestrand. Org. nr. 921185952 MVA