home Meny

Slik tar du vare på stretchbuksen

Har du opplevd at stretchbuksen din mister elastisiteten og ikke sitter så godt som da du kjøpte den? Vi har satt sammen en liten guide, som sier noe om hvordan du velger riktig størrelse, og ikke minst - hvordan du best mulig tar vare på det som kommer til å bli favorittbuksen din.

Velg riktig størrelse

En stretchbukse inneholder fra 2-7 % elastisitet, og oppleves som bevegelig og myk å ha på. For å finne ut hvilken størrelse du skal ha, bør du vite hvilken størrelse du vanligvis bruker i bukser uten elastikk. En ting som er viktig å huske på, er at stretchbukser ikke nødvendigvis er større i størrelsen i forhold til bukser uten stretch, de er bare mer elastiske i stoffet. Derfor anbefaler vi i utgangspunktet ikke å gå ned i størrelse ved valg av stretchbukse, men man kan vurdere å gå ned èn størrelse hvis man ser behov.

Behandle stretchbuksen varsomt

Noe av det aller viktigste for at en stretchbukse ikke skal miste formen sin, er valg av riktig størrelse. Som nevnt over bør du alltid ta utgangspunkt i størrelsen du bruker i bukser uten stretch.

Hvis du ser for deg en hårstrikk som strekkes over lengre tid, vil strikkens elastiske egenskaper avta og bli «utstrukket». Det samme gjelder for bukser med stretch. Buksen blir til slutt slapp i strikken.

Om du går for en bukse i for liten størrelse, vil buksen stå i spenn over tid og stretchfibrene står i fare for å ryke.

Videre er det viktig at stretchbuksen blir vasket så lite som mulig. En tommelfingerregel er at alle bukser (ikke bare stretch) kun skal vaskes hvis de er synlig møkkete, og helst ikke i maskin. Har du fått en flekk på buksen din, vask med vann og en klut. Har det kommet lukt i buksen din, legg den i frysen i 1-2 dager. Hvis du gjør dette, eliminerer du veldig mye slitasje, og buksen din vil holde mye lenger.

Allikevel skjønner vi at de fleste ønsker å maskinvaske stretchbuksene sine, men da er det noen ting det er fint å huske på.

1. For å motvirke nupper, vask alltid buksen på vrangen. På denne måten vil du få eventuell slitasje på stoffet som er inn mot kroppen og ikke er synlig.

2. Vask buksen i kaldt vann - maks 30 grader. Ved for høy varme kan stretchfibrene ryke.

3. Bruk minst mulig såpe, og aldri skyllemiddel!

4. Lufttørk buksen på et stativ, ikke i tørketommel. Buksen må heller ikke strykes.

Snu deg aldri tilbake!

Dersom du følger våre anbefalinger i forhold til valg av størrelse, og i tillegg behandler den varsomt, vil du ha stretchbuksen din i lang tid! En bukse uten stretch vil aldri oppleves like komfortabel eller gi tilsvarende passform. En stretchbukse omfavner formene dine og vil alltid føles behagelig - hele dagen!

© 2019 FLOYD.no, Bentsrudveien 11, 3083 Holmestrand. Org. nr. 921185952 MVA